agenda-cta-shape 2
Maak kennis met onze verloskundigen en de praktijk

Ons team

We werken met vaste verloskundigen en twee praktijkassistenten. Allemaal even enthousiast en vol liefde voor hun vak.

Team Member

Anita

Verloskundige

Team Member

Odette

Verloskundige

Team Member

Hanna

Verloskundige

Team Member

Elgi

Verloskundige

Team Member

Joyce

Verloskundige & Directeur

Team Member

Marije

Praktijkassistente

Team Member

Kirsten

Praktijkassistente

Van intake tot nacontrole: op deze manier zijn wij er voor jou

Illustration

Positieve zwangerschapstest

De test is duidelijk, je bent zwanger! Een nieuw avontuur komt eraan. Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je bij ons inschrijven. Dat kan via de telefoon of met het inschrijfformulier op onze website. Daarna nemen wij contact met je op om de eerste afspraken in te plannen en verdere informatie te bespreken.

Illustration

Eerste afspraak

De eerste afspraak op de praktijk noemen we de intake. We bespreken dan je gezondheid, medische voorgeschiedenis en eventueel eerdere zwangerschappen en bevallingen. De tweede afspraak is het counselingsgesprek over de onderzoeken waar je in je zwangerschap voor kunt kiezen, zoals de NIPT test en de 13- en 20-wekenecho.

Illustration

Zwangerschapscontroles

Na de tweede afspraak plannen we de volgende zwangerschapscontrole. We meten dan je bloeddruk, bespreken hoe het met je gaat, nemen soms bloed af en voelen aan je buik of je baby goed groeit. Later in de zwangerschap voelen we ook naar hoe je baby in je buik ligt. De afspraken zijn in het begin om de vier weken. Hoe langer je zwanger bent, hoe vaker je langskomt. Als je bijna bent uitgerekend zien we je iedere week.

Illustration

Echo's

Echopraktijk Echotoon heeft twee spreekkamers naast die van ons en daarom werken we veel met hen samen. We geloven dat de kwaliteit van echo's het beste is als ze worden gemaakt door specialisten die dit heel vaak doen. Daarom kiezen we er bewust voor de echo's niet zelf te maken. Doordat we op dezelfde gang zitten als Echotoon, kun je op één plek - eventueel gecombineerd - terecht voor je afspraken met ons én je echo's.

Illustration

Geboorteplan bespreken

Na 30 weken bespreken we je geboorteplan met je. Misschien heb je al duidelijke ideeën over waar en hoe je wilt bevallen, misschien ook helemaal niet. Met ons eigen plan als voorbeeld kunnen we je helpen om je wensen en verwachtingen rondom de bevalling op papier te zetten. Dit hoeft natuurlijk niet, maar we denken dat het veel inzicht en vertrouwen geeft om samen de bevalling voor te bereiden.

Illustration

de bevalling

Dan is het zover: je baby gaat geboren worden! Geen bevalling of geboorte is hetzelfde en daarom staan we je tijdens deze unieke dag (of nacht) zo graag bij. Of je nu thuis wilt bevallen, in het UMCG of in het Martiniziekenhuis, in een bad of op een baarkruk... wij zijn er voor je.

Illustration

Kraamweek

De eerste week na de geboorte van je baby komen we een paar keer langs (of we bellen). We werken samen met de kraamverzorgster om je herstel, de gezondheid van je baby en de voedingen te begeleiden. Was je niet bij ons tijdens de zwangerschap of bevalling, maar bij de gynaecoloog? Ook dan kun je je inschrijven voor onze begeleiding van de kraamweek. Als de kraamverzorgster weg is, zijn wij nog altijd bereikbaar voor vragen en zorgen, bijvoorbeeld over de borstvoeding of fysieke klachten. Je kunt hiermee bij ons terecht tot ongeveer zes weken na de bevalling.

Illustration

Nacontrole

Als je baby ongeveer zes weken oud is, ben je welkom voor de nacontrole. Dat is je laatste bezoek aan ons en daarmee sluiten we onze zorg af. Het kan fijn zijn om de bevalling (nog een keer) na te bespreken en vragen te stellen. Als je wilt geven we je ook nog wat tips en adviezen, bijvoorbeeld over je bekkenbodem, borstvoeding en anticonceptie. En we vinden het natuurlijk te gek om je flink gegroeide baby te bewonderen.

agenda-cta-shape 2

location-logo-shape

Een enthousiaste praktijk op een bijzondere plek

De hoofdlocatie is gevestigd in het Centrum voor Zwangeren in het UMCG. Wij houden daar spreekuur en werken samen met verschillende disciplines vanuit het UMCG. Echopraktijk Echotoon maakt in de kamer naast ons de echo's en de gynaecoloog en klinisch verloskundige houden drie deuren verderop spreekuur.

Op deze manier zijn er veel mogelijkheden voor overleg, gedeelde zorg (als je bijvoorbeeld ook onder zorg bent bij de gynaecoloog) en een soepele samenwerking.

Zwanger en op zoek naar een fijne verloskundigenpraktijk? Wij staan voor je klaar