Corona: onze regels en adviezen

Hier vind je de belangrijkste informatie over hoe we omgaan met corona. Houd voor wijzigingen ook onze social media (Instagram en Facebook) in de gaten. Zo zorgen we dat we goede verloskundige zorg kunnen blijven geven.

Zwangerschapscontroles

Bij binnenkomst in de praktijk vragen wij je om een mondkapje te dragen, je handen te desinfecteren/wassen en anderhalve meter afstand aan te houden. We plannen onze spreekuren zo in dat de wachtkamer niet te vol wordt en de stoelen staan uit elkaar. Omdat één van onze locaties in het UMCG zit houden we ons, ook al zijn een hoop maatregelen niet meer van kracht, aan het beleid wat op dit moment geldt in het UMCG.

We houden de afspraken op de praktijk kort en vervangen een soms contactmomenten door telefonische consulten. Tijdens je controle hoor je wat dit betekent voor je eerstvolgende afspraak, of je wordt van tevoren gemaild of gebeld. Let op: we bellen vaak met een anoniem nummer.

Je partner mag mee naar de controles en echo’s. Vanzelfsprekend vragen we jullie om thuis te blijven als je gezondheidsklachten hebt die op corona kunnen wijzen (neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn en/of koorts). Bel dan naar ons telefonisch spreekuur om een nieuwe afspraak in te plannen.

Het is momenteel niet mogelijk om een afspraak te maken voor pretecho’s, zoals geslachtsbepalingen of 3D/4D echo’s. Maar hou de website van Echotoon in de gaten. Hopelijk verandert dat op korte termijn.

Bevalling

Je kunt gewoon in het ziekenhuis van je keuze bevallen, met één van ons als verloskundige. Naast je partner mag er een extra persoon bij de bevalling zijn. Mocht het vanwege medische redenen nodig zijn dat er meer zorgverleners op de verloskamer komen, dan mag alleen je partner erbij blijven. Een eventuele derde persoon vragen we in dat geval om te vertrekken. Ben je opgenomen, dan zijn er per dag maximaal twee bezoekers toegestaan.

Kraamvisites

Wij komen jullie in het kraambed een aantal keer thuis bezoeken. Soms zijn aanvullende visites telefonisch. Vind je het fijner om alle visites telefonisch te doen, dan mag dat natuurlijk ook. Geef dit gerust aan bij de verloskundige.

Algemeen

Voor zwangere vrouwen geldt verder hetzelfde als voor iedereen: volg de algemene richtlijnen en adviezen van het RIVM op. Ben je verkouden, moet je hoesten, heb je keelpijn en/of koorts en heb je een afspraak? Laat ons dit telefonisch weten, dan kunnen we kijken wat in jouw geval het beste is om te doen.

Bij alle controles en huisbezoeken dragen we een mondkapje en bij coronaklachten komen we in volledige bescherming. Zo beschermen wij onszelf én onze cliënten, mocht er onverhoopt ergens een coronabesmetting worden vastgesteld. Wij vragen jullie ook om een mondkapje te dragen in de praktijk/wachtkamer.

We doen ons best om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Wij hebben onderling afspraken gemaakt om elkaar te helpen wanneer er toch verloskundigen ziek worden. Zo houden we de kwaliteit van zorg goed in de gaten.

Zwanger en op zoek naar een fijne verloskundige? Wij staan voor je klaar.