Bij Centering Pregnancy vinden de controles plaats in een kleine groep met zwangeren die ongeveer dezelfde zwangerschapstermijn hebben als jij. Er zullen meerdere bijeenkomsten zijn van 2 uur, waarbij het eerste deel bedoeld is voor de medische controles en het tweede deel voor het bespreken van verschillende onderwerpen, gesprekken over wat iedereen bezighoudt en voorlichting. Dit onder begeleiding van twee verloskundigen; Anita en Odette. De laatste weken van de zwangerschap kom je wekelijks terug op individuele controle bij de verloskundige. De laatste sessie is samen met de baby.

Onderzoek

De groepssessies beginnen met de medische controles. Afgeschermd van de groep doet de verloskundige het uitwendig onderzoek; voelen van de buik en hartje luisteren met de doptone. De bloeddruk en het gewicht meet je zelf. Vervolgens ga je verder in groepsverband; tijdens iedere sessie wordt één of meerdere onderwerpen die aansluiten op de fase van de zwangerschap besproken. Je partner is welkom tijdens het eerste half uur van de sessie. Ze zijn uiteraard ook welkom als het onderwerp ‘de bevalling’ aan bod komt.

Ondersteuning vanuit de groep

Door de groepsdynamiek haal je veel informatie en ervaringen uit de groep. De verloskundige en de kraamverzorgende zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is aangetoond dat deze groepsbijeenkomsten bijdragen aan meer vertrouwen in jezelf, de zwangerschap, de bevalling en je rol als moeder. Ook is aangetoond dat Centering Pregnancy bijdraagt aan het voorkomen van vroeggeboorte, mogelijk door de toegankelijkheid die deze vorm biedt, maar ook doordat je meer prenatale kennis hebben en beter voorbereid bent op de bevalling. Centering Pregnancy biedt dus tijdens de zwangerschap een goede voorbereiding op de periode die gaat komen. Na verloop van tijd, als je elkaar beter kent en iedereen vertrouwd is in de groep, biedt de groep ook veel ondersteuning.

Aanmelden

Wil je graag meer weten over je zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode en vind je het fijn om andere zwangere vrouwen te ontmoeten? Dan is Centering Pregnancy wellicht iets voor jou!

Zwanger en op zoek naar een fijne verloskundige? Wij staan voor je klaar.